top of page

Het wassen en onderhouden van car wrap

Heb je ooit afgevraagd hoe je de wrap op jouw auto netjes en glanzend houd? Het geheim ligt in het juiste onderhoud. Of je nu een opvallende kleur, een subtiel patroon of een bedrijfslogo op je voertuig hebt, regelmatig onderhoud zorgt voor het behouden van een juiste uitstraling van je wrap. In deze blogpost delen we enkele waardevolle tips om je auto wrap in topconditie te houden.


Wassen en onderhoud van car wrap

1. Regelmatig wassen en schoonmaken

Een van de meest effectieve manieren om je auto wrap te onderhouden, is door regelmatig wassen en schoonmaken. Gebruik een milde autoshampoo en een zachte spons of microvezeldoek om het oppervlak voorzichtig te reinigen. Vermijd schurende materialen zoals schuursponzen, omdat deze de wrap kunnen beschadigen. Zorg er ook voor dat je de auto goed afspoelt om alle zeepresten te verwijderen. Je kan met wrap door de wasstraat maar wij adviseren om de auto te wassen met de hand of in de welbekende wasbox. Heb je een verse wrap op jouw auto? Wacht dan een week met het wassen van jouw auto, zodat de wrap goed kan hechten en zijn laatste vorm kan aannemen.


2. Handmatig drogen

Na het wassen is het belangrijk om je auto wrap goed te drogen. Gebruik bij voorkeur een schone, zachte microvezeldoek om overtollig water voorzichtig af te vegen. Door de auto met de hand te drogen, voorkom je watervlekken en behoud je de glans van de wrap.


3. Vermijd warmtebronnen

Extreme vormen van overmatige hitte kan de lijm die de wrap op zijn plaats houdt aantasten. Parkeer je auto daarom bij voorkeur in de schaduw of in een garage om blootstelling aan direct zonlicht te verminderen. Dit lijkt redelijk extreem, maar des te minder UV-straling, des te langer de wrap mooi blijft. Bovendien moet je oppassen bij het gebruik van warm water bij het wassen, vooral op hete dagen, omdat dit de wrap kan doen krimpen of vervormen.


4. Gebruik geen agressieve chemicaliën

Bij het schoonmaken van je auto wrap is het belangrijk om agressieve chemicaliën te vermijden. Gebruik geen oplosmiddelen, benzine of andere schurende schoonmaakmiddelen, omdat deze de wrap kunnen beschadigen. Kies in plaats daarvan voor producten die speciaal zijn ontworpen voor autowraps.


5. Waxen voor extra bescherming

Hoewel waxen niet noodzakelijk is voor het onderhoud van een auto wrap, kan het wel extra bescherming bieden tegen vuil, verontreinigingen en UV-straling. Gebruik een wax die veilig is voor vinyl of wraps en breng deze met een zachte applicator aan. Dit kan de levensduur van je wrap verlengen en de kleuren langer levendig houden. Ook kan je gebruik maken van een wet-apply Ceramic wax, voor glans en bescherming.


6. Vermijd krassen en scherpe voorwerpen

Zelfs de meest duurzame wraps zijn niet immuun voor krassen. Vermijd contact met scherpe voorwerpen zoals sleutels, takken en ruwe oppervlakken. Als je bijvoorbeeld sneeuw van je auto moet schrapen in de winter, gebruik dan een zachte ijskrabber en oefen geen overmatige druk uit.


Met deze eenvoudige maar effectieve onderhoudstips kun je je auto wrap in uitstekende staat houden en blijven genieten van de opvallende uitstraling die het biedt. Onthoud dat een goede verzorging niet alleen de levensduur van je wrap verlengt, maar ook je algehele rijervaring verbetert.


Dus, of je nu een knallende kleur of een subtiele print op je auto hebt, met de juiste zorg en aandacht kun je die opvallende car wrap fris en levendig houden!


161 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page