top of page

Wat zijn de kosten van het wrappen van een auto?

Auto wrapping is een populaire en opvallende manier om je voertuig te personaliseren en te beschermen, terwijl je tegelijkertijd een unieke uitstraling creëert. Of je nu geïnteresseerd bent in een opvallend ontwerp, een subtiele matte afwerking of een beschermende laag voor je lak, het wrappen van je auto biedt talloze voordelen. Maar één vraag die vaak gesteld wordt is: "Wat zijn de kosten van het wrappen van een auto?"


Satin metallic grey wrapped Mercedes CLA - by WrapCity

De prijs van een auto wrap kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen kun je verwachten dat het volledig wrappen van een auto gemiddeld ergens tussen de 1700 tot 4000 euro kost. Hier zijn enkele belangrijke factoren die van invloed zijn op de kosten:


1. Het type wrapmateriaal:

De keuze van het wrapmateriaal speelt een cruciale rol bij het bepalen van de prijs. Er zijn verschillende kwaliteiten wrapfolies beschikbaar, variërend van standaard vinyl tot premium merken. Hoogwaardige folies kunnen duurder zijn, maar bieden vaak een langere levensduur en betere prestaties, waardoor ze de investering waard zijn voor degenen die langdurige bescherming en esthetiek willen.


2. De grootte en vorm van het voertuig:

Logischerwijs zal het wrappen van een kleinere auto minder kosten dan een grotere SUV of bestelwagen. De omvang en complexiteit van het voertuigoppervlak spelen een rol bij het bepalen van de hoeveelheid materiaal en de tijd die nodig is om de wrap aan te brengen.


3. Ontwerp en moeilijkheidsgraad:

Een eenvoudige, effen kleur wrap zal over het algemeen minder kosten dan een gedetailleerd en complex ontwerp met meerdere kleuren en ingewikkelde patronen. De moeilijkheidsgraad van het ontwerp kan de arbeidsuren beïnvloeden, wat op zijn beurt de kosten kan verhogen.


4. Voorbereiding van het voertuig:

Voordat de daadwerkelijke wrap wordt aangebracht, moet het voertuig grondig worden gereinigd en voorbereid. Eventuele krassen, deuken of andere schade moeten worden gerepareerd voordat het wrapproces begint. Deze voorbereidende stappen kunnen extra kosten met zich meebrengen.


5. Locatie en ervaring van het wrapbedrijf:

Wrapbedrijven in verschillende regio's kunnen verschillende prijzen hanteren. Bovendien kunnen bedrijven met meer ervaring en een gevestigde reputatie in het vakgebied mogelijk hogere kosten in rekening brengen vanwege hun expertise en kwaliteit van het werk.


6. Extra opties en afwerkingen:

Als je extra functies wilt toevoegen, zoals glanzende accenten, metallic effecten of speciale afwerkingen zoals parelmoer, kan dit de totale kosten verhogen.


Het is belangrijk op te merken dat het wrappen van een auto over het algemeen goedkoper is dan het opnieuw laten spuiten van de auto. Bovendien biedt wrapping extra voordelen, zoals het beschermen van de originele lak tegen krassen en steenslag, waardoor de waarde van het voertuig behouden blijft. Vergeet niet dat een goed uitgevoerde wrap een geweldige investering is die je auto een unieke uitstraling geeft en tegelijkertijd beschermt tegen de elementen.


Bij WrapCity staan we klaar om je auto te transformeren met hoogwaardige wraps die aan al je wensen voldoen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte op maat!

398 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page